Terapi

Individuel terapi

” Nogle gange er det vi frygter mest, lige præcis det, der vil gøre os frie”

Terapi er for alle og enhver der søger hjælp til forbedring af deres livssituation. Terapi betyder i al sin enkelhed, at en psykoterapeut forsøger at afhjælpe en persons psykiske problemstillinger ved hjælp af flere samtaler. Terapi kan således afhjælpe der hvor du føler at dit liv giver for meget modstand og ofte kan det være  svært  at komme videre selv. Vi oplever alle krise perioder, som kan være så svære at det føles umuligt at klare det alene, bl.a. fordi vi har tendens til at falde tilbage i gamle og måske uhensigtsmæssige handlemønstre. Terapi vil hjælpe dig til at se med friske øjne på en svær situation  og  måske blive bevidst om forhold, du ikke var klar over havde betydning, for problemstillingen.

– Som terapeut er det vigtigt for mig, at møde klienten lige der hvor klienten er nu, og skabe en kontakt/relation. Det er vigtigt at klienten føler sig tryg i samværet og metoderne terapeuten arbejder med. Undersøgelser viser, at terapi i høj grad virker når det relationelle samspil med terapeuten virker.

Parterapi

Parterapi er for alle og til alle tider.

Ved alle former for parforhold, således også ved fx sammenbragte familier, er parterapi en fantastisk måde at bevare eller at genfinde kærligheden og det sunde, konstruktive parforhold.

Parterapi er ikke kun for par med store kriser. Parterapi er bestemt også for de par der går med mindre problemer eller usunde vaner, og trænger til nyt liv og sunde vaner i parforholdet. Parterapi kan hjælpe med lige at øge bevidstheden den ekstra lille smule der skal til, for at gøre hele forskellen, så både du og din partner føler sig set og hørt, værdsat og elsket. Selvom man har et kærligt fungerende parforhold, kan man godt have lyst til at det skal være endnu mere kærligt, opmærksomt og passionsfyldt, og det kan man få med parterapi.

Ved alle grader af utilfredsstillende samvær. Hvis I hakker lidt på hinanden i parforholdet, hvis du føler du ikke kan tale med din partner om alt, hvis hverdagens samvær er blevet kedeligt og uden nærvær, måske kun forholder sig til det praktiske. Hvis I føler jer lidt fjerne fra hinanden, det føles for meningsløst og irritationen ofte kommer på besøg, kunne det være at I skulle invitere parterapien indenfor i stedet.

Ved hjælp af viljen, er det muligt for alle at finde kærligheden igen i den grad man ønsker, så den bliver basis i jeres liv og forhold. Det er muligt for alle at finde styrken i kærligheden og parterapi er her en katalysator.

Familieterapi

Familieterapi kan være en hjælp, når der er udfordringer i hjemmet.…

Mange udfordringer viser sig undervejs i jeres familielivs historie. Det være sig teenage problemer, konfliktfuld kommunikation, skilsmisse og andre forhold der kalder på familieterapi.

Familier er konstant udsat for udfordringer og forandringer. Forhold der kan tage livet af familiesammenholdet, hvis ikke familien har en fælles strategi. Familieterapi handler om at få skabt en god og sund kommunikation, på baggrund af gensidig respekt, som fælles strategi.

I familieterapien arbejder vi med at hvert familiemedlems behov bliver tilfredsstillet, ikke på bekostning af familien, men på en måde så det fremmer hele familiens tilfredshed. Det bliver en tilfredsstillelse af det større hele, på baggrund af den enkeltes behovstilfredsstillelse.

Denne form for familieterapi kan således tilfredsstille alle i familien, samtidig med at familien som helhed bliver stærk og forenet.

Det er nødvendigt at have en bevidst familiestrategi med konkrete metoder for at være sikker på familiesucces – det er dét du gør, med familieterapi.